Har du tips på organisationer eller nätverk med anknytning till slöjdämnet och slöjdläraryrket, skicka ett mejl till slojd@hdk.gu.se så fyller vi på i listan nedan.
NordFo – Verkar för samarbete i olika former mellan de nordiska ländernas lärarutbildningar för att initiera, stimulera och rapportera forskning och utvecklingsarbete inom ämnena formning, håndarbeide och slöjd samt att utbilda lärare i dessa ämnen.
Skolverket – Skolverket styr, stödjer, följer upp och utvärderar kommuners och skolors arbete med syftet att förbättra kvaliteten och resultaten i verksamheterna.
Skolverket, Bedömningsportalen – Bedömningsportalen riktar sig till lärare och ska fungera som en prov- och uppgiftsbank – ett stöd i arbetet med bedömning och betygssättning.
Skolverket, Läslyftet – Utveckla din undervisning tillsammans med kollegor med hjälp av en kompetensutvecklingsinsats i språk-, läs- och skrivdidaktik för lärare och förskollärare. Läslyftet pågår med statsbidrag läsåren 2015/16, 2016/17 och 2017/18.
Skolverket, Nyanlända – Stöd och kompetensutveckling för att skapa bättre förutsättningar för att ge nyanlända barn och ungdomar en skolgång av hög kvalitet och likvärdighet.
Hemslöjden – Ideell organisation med 89 föreningar runt om i landet. Genom att fixa kurser, utställningar, föreläsningar och andra aktiviteter jobbar föreningarna för att slöjden ska utvecklas och vara en självklar aktör inom kulturen och näringen.
Slöjd i väst – Erbjuder rådgivning, samarbeten, utbildningar, utställningar, nätverk och förmedling av kunskap och tjänster.
Nordiska Slöjd och Textillärarförbundet, NST – Nordisk förening för slöjdlärare som startades 1969.
Utbildningsdepartementet – Utbildningsdepartementet ansvarar för regeringens utbildnings-, forsknings- och ungdomspolitik. Departementet arbetar med frågor som exempelvis handlar om skolresultat, lärarnas villkor, studiefinansiering och levnadsvillkor för unga.