Nu har doktorandansökan öppnat till CUL:s forskarskola, Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning, Göteborgs universitet. I årets utlysning, öppen från den 15 januari till den 11 mars, är den helfinansierade doktorandplatsen för forskarutbildningsämnet Estetiska uttrycksformer med inriktning mot utbildningsvetenskap speciellt riktad mot bild och slöjd, med placering på HDK, Högskolan för design och konsthantverk.
Forskarskolan CUL är en fakultetsgemensam forskarskola vid Göteborgs universitet. Varje vår utannonseras doktorandanställningar med placeringar på olika fakulteter. På Konstnärliga fakulteten antas CUL-doktorander till forskarutbildningsämnet Estetiska uttrycksformer med inriktning mot utbildningsvetenskap inom ämnesområdena bild, musik, slöjd, dans, drama, teater och annan estetisk verksamhet.
I årets CUL-utlysning är den helfinansierade doktorandplatsen för Estetiska uttrycksformer med inriktning mot utbilningsvetenskap speciellt riktad mot ämnesområdena bild och slöjd, med placering på HDK, Högskolan för design och konsthantverk, Göteborgs universitet. Sökande som har möjligthet att finansieras med lön från skolhuvudman är dessutom välkomna att ansöka till ytterligare studieplatser vid HDK, men även inom områdena musik, teater och dans vid HSM, Högskolan för scen och musik. Vid sådan ansökan, där arbetsgivaren finansierar lönekostnader under studietiden, måste intyg från arbetsgivare bifogas till ansökan. Mer om helfinansiering och/eller via samverkanpart finns att läsa på CUL:s sidor. Vid extern finansiering står CUL för utbildningskostnader medan samverkanpart står för lönekostnader.
Inför 2019 års antagning till CUL:s forskarskola arrangeras en informationsträff måndagen den 4 februari kl. 18.00-20.00 på Pedagogen. Vid träffen presenteras CUL:s forskarutbildningsämnen och hur en ansökan ska utformas. Anmälan görs till klas.eriksson@gu.se senast den 1 februari 2019.
För antagning till forskarutbildningar inom ramen för forskarskolan CUL krävs lärarexamen. CUL:s forskarskola följer de förordningar som gäller för utbildning på forskarnivå nationellt (se Högskoleförordningen). Mer om behörighet och ansökan finns på CUL:s sidor.
Mer forskning behövs, det mesta är ännu obeforskat! Sök!
Text av: Marléne Johansson, fil.dr., professor i slöjd, Göteborgs universitet
Kommentera