Sedan starten 2016 har det publicerats närmare 200 veckotexter, även om publiceringarna har varit mer sporadiska under denna vårtermin. Omstruktureringar, brist på tid, ekonomiska faktorer och därpå förändrade arbetsvillkor genom pågående pandemi har gjort att veckotexterna inte har kunnat prioriteras denna vår. Det känns ändå betryggande och hoppfullt att vi uppfattar stöd för och ambitioner kring Slöjdlärarportalens fortsättning såväl internt, som från landets samtliga slöjdlärarutbildningar och det nya slöjdforskarnätverket SLÖJDforsk. Likaså är det glädjande att flera andra, både nationellt och i Norden, följer Slöjdlärarportalen med sitt intresse för slöjdrelaterad forskning och information. Vi uppfattar, och uppskattar, självklart också det stora intresset för Slöjdlärarportalen från verksamma och blivande slöjdlärare.
Avsikten är att komma tillbaka i ett delvis nytt format från årsskiftet. Gärna med en redaktion som representerar alla landets slöjdlärarutbildningar och inte minst den forskning som bedrivs där. Kanske också med inslag i form av poddar, föreläsningar och texter från såväl forskar- och lärarutbildningssidan som från slöjdverksamheten i grundskolan.
Fram till nystarten är allt befintligt innehåll tillgängligt, bland annat 200 veckotexter inklusive intervjuer, populärvetenskapliga presentationer och länkar till Skolverket och aktuella styrdokument. Innehållet kommer, om än lite mer sporadiskt under hösten, att uppdateras med nytt material fram till nystarten.
Alla som har tankar, förslag eller önskemål om Slöjdlärarportalens fortsatta inriktning och upplägg är varmt välkomna att höra av sig till slojd@hdk.gu.se
Slöjdlärarportalen fortsätter men mer sporadiskt under höstterminen, på återseende i januari!
Glad sommar!
Redaktionen
Mikael Hellberg säger
Det är bra med portalen som sprider kunskap men vi behöver även en lobbygrupper som jobbar utåt i samhället och sprider kunskap där.