Slöjdlärarportalen ”vilar” som tidigare annonserats under höstterminen och avsikten är att komma tillbaka i ett delvis nytt format efter årsskiftet. Gärna med en redaktion som representerar alla landets slöjdlärarutbildningar och inte minst den forskning som bedrivs där. Kanske också med inslag i form av poddar, föreläsningar och texter från såväl forskar- och lärarutbildningssidan som från slöjdverksamheten i grundskolan.
Under 2020 har Slöjdforskarnätverket SLÖJDforsk berikatis med fyra nya doktorander; tre är lic.-doktorander som är antagna till den Nationella forskarskolan i bildpedagogik och slöjdpedagogik, FoBoS, vid Göteborgs universitet, och en doktorand är antagen vid Umeå universitet. Med de nya finns det nu 12 antagna ”slöjddoktorander”, vilket är mycket positivt.
Fram till nystarten är allt befintligt innehåll tillgängligt, bland annat 200 veckotexter inklusive intervjuer, populärvetenskapliga presentationer, länkar till slöjdforskning samt länkar till Skolverket och aktuella styrdokument. Innehållet kommer, om än lite mer sporadiskt under hösten, att uppdateras med nytt material fram till nystarten.
Alla som har tankar, förslag eller önskemål om Slöjdlärarportalens fortsatta inriktning och upplägg är varmt välkomna att höra av sig till slojd@hdk.gu.se
Redaktionen
Ja! En podd där slöjdforskare berättar. Jag lyssnar så bra när jag slöjdar, och skulle gärna lyssna på er! HälsnInger